A r c h i e f

 

2 4   d e c e m b e r   2 0 1 1

f i l m v o o r s t e l l i n g ,   a a n v a n g   2 1 . 0 0   u u r

B L A C K   S W A N


Op kerstavond zaterdag 24 december ben je van harte uitgenodigd om een 2de filmvoorstelling in de prachtige danszaal van Balletschool Staluse Pera te komen bekijken. Deze keer van de film BLACK SWAN die dit jaar haar Nederlandse premiere beleefde op het IFFR.

Ballet past traditiegetrouw bij kerstmis. Normaal gesproken altijd erg romantisch en mierzoet. Maar deze film is daar een uitzondering op, die laat zien hoe loodzwaar en hard het beroep van danser is (of kan zijn) en de film als genre zelfs in recensies tot gothic/horror wordt gerekend. Een mooie film die je heel intens zult beleven.

Voorafgaande aan deze hoofdfilm wordt er een korte film getoond waarin Staluse Pera (1909-2000), de oprichtster van de gelijknamige Balletschool aan de Heemraadssingel 235, aan het woord komt. Daarmee staan we even stil bij haar als mens en ook bij een stukje voorgeschiedenis van deze school die in feite al meer dan 60 jaar bestaat. Sinds 1995 is de school een stichting geworden en draait met maar liefst 12 dansdocenten intensiever en dynamischer dan ooit tevoren.

 

 

2 6   n o v e m b e r   2 0 1 1

f i l m v o o r s t e l l i n g  

P I N A  B A U S C H

i . s . m .

C i n e m a   W e s t

Advertenties